lauantai 9. marraskuuta 2019

Auktoriteettiongelma

Sunnuntaisin käypi rautatieaseman läpi työmatkani. Oi tätä ihanuutta, kun kotikonnuilla tässä olekaan hetkeen tapahtunut mitään huimaa.

Asemalla yksi, kaksi ja kolme sammunutta tänään. Muutamat perusnistit ja kiintiömustat siellä toimettomina keräilevät voimia uuteen etsintään. Mä luulen, että mun pitäis vaihtaa työpaikkaa siihen ärrälle.

Istuin elielinaukiolla odottelemaan bussia. Siinä sitten katsoin, että joku työmies vaan ja istuin hänen viereen. Hetken kahvia juotuani, vierestäni alkoi kuulua huuto "kolinaa te pidätte, mutta töitä ei oo". Ihana setä siinä jaaritteli sitten kovaan ääneen narisevalla puliukkoäänellä "imekää munaa, turpa kiinni vittu". Mikäs siinä, kun rauhassa mesoaa, eikä häiritse muita.

Sitten tulikin vartijat ja sanoivat miehelle "ole nyt hiljaa, en jaksa kuunnella sua enää. Et sä varmaan pääse siihen seuraavaankaan bussiin, kun et edelliseenkään päässyt." Minkä takia ehdottomasti on ärsytettävä noita laitapuolen kulkijoita? Kuten taannoin parikymppinen virkapukuinen kloppi polleana huuteli metroasemalla" painukaa vittuun täältä!" Ymmärrän toki, ettei nää kuuntele jos silkkihansikkain heitä silittelee, mutta eikö voi olla auktoriteetti ilman asiatonta kieltä? Mitä jos lääkäri sanoisi" ei sua vittu mikään vaivaa" tai kaupan kassa, että "vitun hyvää päivää sullekkin?"

Tuossa tuo veivari nyt pitää meille serenadiaan matkallaan vaimon luokse "thank you kuski ja kiitos turvallista matkaa!"

Terkuin: toistaiseksi tuntematon N

Bussin lattiat ilmeisesti pestään jollain painepesurilla, koska bussit ovat aamuisin märkiä. Tadaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Auktoriteettiongelma

Sunnuntaisin käypi rautatieaseman läpi työmatkani. Oi tätä ihanuutta, kun kotikonnuilla tässä olekaan hetkeen tapahtunut mitään huimaa. As...