lauantai 20. huhtikuuta 2019

Kevät tuoksuu paskalta

Tervetuloa päärautatieasemalle.. steissille. Luulin ennen, että steissi on joku jalkapallostadion. Täällä taas tutut Räkä ja kumppanit. He ovat jo tuttua kauraa, lähes kotoisia. Istuin penkeillä vihersmoothie kädessä ja viereeni tuli kolmenkympin paikkeilla oleva poikanen, ympärikännissä tietysti. Muilla aineilla saattoi olla osuutta asiaan. Hän katseli mun juomaa ja tokaisi; "anna huikka". Kaverilla roikkui nenästä suuhun viiksikarvoissa keltavihreä räkä. Ei tehnyt enää mieli smoothieta.

Räkän kavereihin kuuluvat ainakin hampaaton youtubevideoiden reivikaveria muistuttava punasävyinen camopilotti takin omaava pitkä laihahko kaveri, sekä muita arjen omalla tavallaan selviytyjiä.

Eräs vihreään toppaliiviin pukeutunut mies asemalla arveluttaa. Ulkomaalaistaustainen mies päivystää siellä aina. Ei ole henkilökuntaa. Ei ole humalassa. Kuuluu ehkä mafiaan.

Alepassa haisi vahva urea. Vanha ukko oli ostamassa olutta. Kassajonossa haisi paska. Eri ukko, vanha tämäkin, oli ostamassa olutta. Viereeni pysäkillä istui ulkomaalaistaustainen nainen. Mistä he ostavat hajuvetensä?

                         Kivat sukat, eikö?

T: toistaiseksi tuntematon N, paitsi jos näitte naisen pyörimässä puhelin kädessä ympyrää karttapalvelua hyödyntäen. Kyllä, se olin minä etsimässä kauppaa, jotain muuta kuin alepaa.

P.s. Kuljin sporalla ensimmäisen kerran yksin; en eksynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Auktoriteettiongelma

Sunnuntaisin käypi rautatieaseman läpi työmatkani. Oi tätä ihanuutta, kun kotikonnuilla tässä olekaan hetkeen tapahtunut mitään huimaa. As...