sunnuntai 7. heinäkuuta 2019

Metromatka

Jee, yksin metrolla!
Mä kuvittelin, että Helsingin metroverkosto vastaa jotain Nykin tai edes Barcelonan systeemiä, monia junia suuntaan ja toiseen, mutta ei, täällä kaksi linjaa. Tuli kieltämättä vähän juntti olo, kun mietin, että osaankohan mennä yksin metrolla mihinkään.

En tiedä, syytä tai ei, olen kuullut monia varoituksia suomessakin yön hämäristä metrotunneleista ja niissä kulkevista hiippareista. Todellisuudessa siellä matkustaa minä kera Matti Meikäläinen, Essi Esimerkki ja Timo Yö.


Lisäksi eräs henkilöhahmo oli kovin huolissaan mun matkailusta Helsingin viikonloppuillassa idässä, koska en tunne kaupunkia. Hymyilytti vähän.


Sitten blogin alkuperäiseen aiheeseen. Fiinillä olemuksellaan mieshenkilö kiinnitti huomioni aamu kuuden bussissa erikoisella lippiksellään, jossa oli reikiä ja niittejä. Tämä henkilö tyylikkäästi heitti sulosäärensä penkille jalat käytävää kohti ja lisäksi kynsissään hänellä oli mustaa kynsilakkaa levitettynä siten, kuin olisi upottanut sormenpäänsä lakkapurkkiin. Vaatii vielä hieman harjoitusta tuo kynsien lakkaus mielestäni. Poistuessaan bussista teki vielä naismaisimman ja näyttävimmän selkä-hartiavenytyksen lähtiessään.

Ja sitten toinen sarastavassa aamussa nähtyä juttu. Pride viikonlopun aamuna ratikassa eräs hipsterin perikuva, nuori mies hieman ottaneena jälleen klo kuuden maissa, horjui niin, että ratikan hidastaessa kaatui. Ratikka pysähtyi liikennevaloihin ja poika konttasi hakkaamaan oven avausnappia ja kysyi itseltään "miksei tää aukee, mun pitää päästä ulos, mun pysäkki on tässä." Sanoin kauniisti, että ollaan liikennevaloissa ja väsynein silmin hän katsoi minua epäuskossaan ja jatkoi napin painamista pysäkille asti.

Huom. Hintalappu korossa. 

Seuraavaksi aijon kirjoittaa Helsingin tepastelijoiden sijaan suomalaisista ulkomailla, koska edessäni viikon lomamatka turistikohteessa. Sukka sandaaliin ja menoksi!

Lomafiiliksissä toistaiseksi tuntematon N



4 kommenttia:

  1. entinen helsinkiläinen7. heinäkuuta 2019 klo 3.09

    Morsio- vai ylpeysviikonloppu? :) Aika ihana mielikuva kumminkin.
    Hauska lukea näitä huomioitasi, en ollut koskaan tullut ajatelleeksi, että Helsingin tynkämetrolla on kaupunkimainen maine :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä mitä ovat morsio-ja ylpeysviikonloppu, mutta välillä tuntuu kuin olisi eri maassa seikkaillessa pelkän sovelluksen avulla paikasta a paikkaan b 👵🏻 kiva, että onnistun viihdyttämään muitakin, kuin itseäni jutuillani 😂

      Poista
    2. entinen helsinkiläinen20. heinäkuuta 2019 klo 5.16

      Bride ja pride, luulen että tarkoitit jälkimmäistä? Pride-tapahtumia? Nyt täytyy sanoa, etten enää itsekään tiedä :D
      Mutta kiva on blogisi ollut löytää, välillä sen jo kadotin, mutta löysin taas. Entistä kotikaupunkia on hauska katsella tällä tavalla uusin silmin.

      Poista
  2. Hah, huomasin juuri, että kirjoittanut väärin vahingossa. Täytyyhän heti korjata! Kiitos ☺️🔥

    VastaaPoista

Auktoriteettiongelma

Sunnuntaisin käypi rautatieaseman läpi työmatkani. Oi tätä ihanuutta, kun kotikonnuilla tässä olekaan hetkeen tapahtunut mitään huimaa. As...